Lorraine

Dit lied is een vreemde eend in de bijt, om twee redenen. De tekst is geschreven door onze gitarist Jan-Jaap Tanis, waar bijna alle andere liedjes door Mike Michels zijn geschreven. En het is een liefdesliedje, ook een uitzondering, hoewel onze bandnaam misschien anders doet vermoeden.

Lorraine is een ode aan de Franse streek, die in het Nederlands de naam Lotharingen draagt. Een schilderachtige en avant-gardistische omgeving, waar het leven grotendeels buiten plaatsvindt.

De zon, de wijn en de heuvels maken het niet moeilijk om op deze omgeving verliefd te worden. Alleen jammer van die Fransen.

De tekst van het nummer laat op de meeste plekken in het midden of het lied gaat over een vrouw of de stad. ‘She dims the light, candle burns – fat, white moon’s what really turns – her on, Lorraine’. We hebben dit lied in vele versies ten gehore gebracht. Op de kleinere festivals, waar we regelmatig midden op een grasveld tussen de picknicktafels speelde, kwam dit nummer het best tot zijn recht. Een kleine cocktail setup, een langzame swingbeat en natuurlijk een goed glas wijn. Op de plaat hebben we ervoor gekozen om de ode aan Lorraine in een meer zomers uptempo jasje te gieten.

Releasedatum:  15 maart 2019
Track op het album: The Whole Ball O’Wax

Tekst: Jan-Jaap Tanis
Muziek: Mike Michels, Jasper van Vugt, Jan-Jaap Tanis

Lyrics

Wasted, wounded too
God there’s not much else to do
Without Lorraine
Hey now, frizzle fry
City sleeps and I made you cry
Oh you, Lorraine

When summer’s here
I’ll take you into stratosphere

We know there’s not much time
For loving sun’s and bells to chime
Oh you, Lorraine
She dims the light, candle burns
Fat, white moon’s what really turns
Her on, Lorraine

When summer’s here
I’ll take you into stratosphere

Oh you, Lorraine

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *