Over ons

The Legendary Orchestra Of Love is een vat vol tegenstrijdigheden. Het rock-‘n’-roll trio speelt vrolijke, dansbare gitaarmuziek. De liedjes vertellen vermakelijke maar lugubere verhalen.

Deze drie keurige bolsters (met rotte pit) zijn door-de-wol-geverfde showmannen met klasse, aanstekelijke humor en een retro-nostalgisch voorkomen. De nieuwe favoriete band voor de rockliefhebber die met smaak anders durft te zijn!

De muzikale invloeden zijn divers. The Legendary Orchestra Of Love haalt inspiratie uit The Who, Primus, PUSA, Tom Waits en Frank Zappa. Deze mix vormt een verfrissend eigen geluid. Met een simpele basis van bas, gitaar en drums weet het drietal van eenvoud een kunstvorm te maken.

Hoewel de band zelf claimt verfrissende rock-‘n’-roll met een bittere nasmaak te spelen, zou je de stijl ook kunnen labelen als indie rock, garage rock en specifiek zelfs post-punk revival.

Lugubere verhalen

Brrrr!

Mike vertelt...

De liedjes van The Legendary Orchestra Of Love gaan altijd over rottigheid. Een man die vingers spaart (we noemen hem Jones), kappers die benen afzetten, dokters die lobotomie aan huis plegen... Gezellig is anders. De epische vertellingen worden opgepend door (Dikke) Mike Michels. Deels geïnspireerd door Londense horrorverhalen, deels ontsproten uit een verdorven geest.

Plannen en releases

Nieuw! Sinds vrijdag 14 februari 2020.
Onze Valentijns-single Dark As The Night

Onze vorige single, sinds vrijdag 13 september 2019:

De plannen staan even on hold

Tot voor kort stond hier groot Riemen vast voor 2020. We hebben nog steeds plannen, maar ze moeten door de corona-crisis even worden uitgesteld...

Op 21 september 2019 won The Legendary Orchestra Of Love de Publieksprijs in de finale van De Sena Grote Prijs van Rotterdam. Een mooi opmaatje naar 2020, het jaar waarin de band haar tweede plaat uitbrengt.

Meer dan op het debuutalbum staat de nieuwe muziek ten dienste van de makabere onderwerpen van de liedjes. Verwacht hoge kwaliteit schurende horrorverhalen, in de stijl van Tom Waits en Man Man. De tweede plaat staat gepland voor september 2020, voorafgegaan door een aantal singles.

The Whole Ball O'Wax

15 maart 2019

De hele handel, alles erop en eraan, de hele santenkraam. Dat is wat de Engelse uitdrukking The Whole Ball O’ Wax betekent. Het debuutalbum van The Legendary Orchstra Of Love maakt duidelijk wat de band in huis heeft, zowel qua verhalen als muziek.

Enkele reacties:

  • “Ik kan niet stoppen met dansen” 
  • “Avant-garde in volle bloei”
  • “Energiek, dansbaar en speels”

Van The Whole Ball O’Wax kwam een aantal tracks eerder al uit op twee EP’s.

Another Fine Mess

24 augustus 2018

De tweede EP van The Legendary Orchestra Of Love heet Another Fine Mess, een verwijzing naar Laurel & Hardy. Een vrolijk, zomers plaatje met wat lichtere liedjes, zowel muzikaal als qua thema’s.

De Popunie schreef: “Met Another Fine Mess zet The Legendary Orchestra of Love een volgende stap. Drum, bas, gitaar en zang in perfecte harmonie. Vier nummers vol passie, plezier en vuige rock ’n roll.”

Holy Smokes

16 maart 2018

In het voorjaar van 2018 debuteerde The Legendary Orchestra Of Love met hun EP Holy Smokes. Een greep uit het diverse assortiment liedjes dat de band in het repetoir heeft.

Volgens de Rotterdamse Popunie: “Met hun eerste ep Holy Smokes laten zij zien waar ze van gemaakt zijn. […] Zo blijkt het trio met deze ep te experimenteren in verschillende richtingen, terwijl zij hun americana-vibe behouden. Een lekkere rockplaat die smaakt naar meer.”