Onze eerste single staat online!

Met trots en liefde presenteert The Legendary Orchestra Of Love vandaag hun allereerste single: Haunted Bookshop. De track is beschikbaar via alle bekende streaming-diensten (Spotify, iTunes/Apple Music, Amazon).

De band vertelt

Mike: “Het liedje gaat over een boekwinkel in Cambridge. Ik kom graag in Engeland en tijdens een van mijn bezoeken kwam ik het zaakje tegen. De gids vertelde me dat er een spook rondwaart in de winkel, de geest van een dame die op zoek is naar haar geliefde. Ik heb het spook zelf niet gezien, maar het verhaal prikkelde mijn fantasie en ik moest er dus wel een liedje over schrijven”.

JJ: “Een van de leukste dingen aan Haunted Bookshop vind ik de vocal. Tijdens het zingen kan ik echt mijn Elvis Costello-invloeden kwijt. Muzikaal gezien vond ik het leuk om dit toch al new wave-achtige liedje extra spooky te maken met wat additionele gitaren. Jasper versterkt dat sfeertje nog eens door met fluisterstem de regels die de geest uit het verhaal zegt te dubbelen.”

Jasper: “Wat ik echt tof vind is dat de piek van het nummer in het derde couplet ligt, net na de brug. De instrumenten vallen weg en de lead-vocal doet z’n werk. In de studio hebben we die leegte weer opgevuld met een enkele snare klap, die we daarna hebben vervormd met een gitaar-delay. Het geheel klinkt nu als een soort uitstervende donderslag. Ik vind het heerlijk om zo te knutselen met geluid en composities om het verhaal kracht bij te zetten.”

Bookshop Day

Zaterdag 25 november vieren we de release van Haunted Bookshop ’s middags met een aantal akoestische optredens in Rotterdamse boekwinkels en ’s avonds een kleine afterparty.